Една тъжна история с добър край от Септември

Седем мними майстори изнудвали възрастна жена от Септември

Снимка: Архив

Група от мъже, които измамили възрастна жена от Септември са задържани от служители на местното полицейско управление. В понеделник автопатрул при полицейското управление в Септември извършвал редовния си обход на територията на града. На една от улиците униформените забелязали лека кола с врачанска регистрация. Това събудило съмненията им и те незабавно извършили проверка. Така полицаите спипали Г.Г.- 36г. от Пловдив, С.Г.- 31г. от село Крали Марко, А.А.- 27г. от село Малко Дряново, Й.А.- 27г. от село Селци, Г.А.- 27г. от село Поповица, П.Г.- 36г. от село Куклен и А.А.- 31г. от село Стрелци.

Органите на реда започнали да разплитат случая, когато установили, че мъжете стояли пред къща, а вътре в нея изплашена до смърт била 76-годишната и стопанка. Станало ясно, че групичката предложила на бабата бърз и евтин ремонт на покрива. Първоначалната оферта била за смяна на улуците само за 50 лева. След много уговорки и убеждаване от страна на „майсторите“, доверчивата жена се съгласила на това изгодно предложение и бригадата бързо започнала работа. Не след дълго обаче сумата за ремонта нараснала главоломно с още близо 1000 лева. Притеснена жената казала, че няма толкова пари, но мъжете били непреклонни и стояли до къщата, за да я принудят да си плати. Пенсионерката им дала единствените 200 лева, които имала в брой, но това не ги удовлетворило. Те продължили с исканията си и дори отправили заплахи към жената.

Така С.В. била принудена да отиде и да изтегли от банковата си сметка още 600 лева. Дори и след предаването им гастролиращите майстори продължили да притесняват старицата, но плановете им се провалили, когато присъствието им било забелязано от полицейския екип. И седмината се озовали в ареста на полицейското управление в Септември.

Шестима от тях имат криминални прояви и са известни на полицията. Случаят е докладван на прокуратурата в областния град, а работата по неговото изясняване продължава.