Една история, която си заслужава да се прочете

Д-р Кристина Дечева

Много от вас знаят за случая на Георги Арнаудов. Той е с диагноза Сарком на Юинг. Заедно с майка му Ани са връщат от лечение в китайската болница „Фуда“ на 14 май. Пътуването е много тежко и продължително. Първо повече от 12 часа продължава полета от Гуанджоу до Амстердам и от там до София с втори полет. Георги е облечен в защитен костюм и едва издържа престоя по летища и дългите полети. Състоянието му се влошава още повече първата вечер, след като се прибира у дома. Започнахме да търсим болница в Пловдив за онкоболни, където може да бъде приет.

Отговорът беше, че трябва да имаме отрицателен PCR тест. Затова поискахме съдействие от РЗИ-Пазарджик. От там изпратиха техни служители, които да ни вземат пробите. Георги обаче се влоши още повече.

И тогава на помощ ни се притече д-р Кристина Дечева от Интензивното отделение на МБАЛ-Пазарджик. В понеделник вечер тя ми се обади по телефона, след като научила, че Георги има нужда от лекарска помощ. Облечена в защитен костюм и с предпазни средства тя пристигна в дома ни в село Паталеница, за да се погрижи за моето дете. И то в момент, когато други лекари ми затваряха телефоните и не искаха да приемат детето ми за лечение. Уникален жест. Малко са такива хора, които са готови да помогнат от сърце. Тя го направи. Показа ми една друга човешка страна.

След като прегледа Георги и постави система с лекарства тя ми обясни какво да продължа да правя. Попитах я какво и дължа, а тя ми отговори, че не и дължа нищо и само ми се усмихна.

Това сподели Ани Арнаудова. Снощи излиза резултат от пробата на Георги. Тя е отрицателна и сега се надяват да има онкоболница, която да го приеме за лечение. А докато това се случи д-р Дечева продължава да се грижи за Георги. Неговата майка изказва огромните си благодарности на тази лекарка с огромно сърце.

Не знам как да и благодаря. Все още не знам, кога детето ми ще бъде прието в болница, но не намирам точните думи в този труден момент, за да благодаря за всичко на д-р Дечева. Нека бъде здрава и да продължава да помага на хората, както помогна на нас. Няма да забравим този огромен жест.

Ани Арнаудова изказва своята голяма благодарност и на лаборантката Пепи Стоянова от медико-диагностична лаборатория „Мед-Диа“ в Пазарджик, която също екипирана с лични предпазни средства идва в дома им , за да направи всички необходими изследвания на Георги .

Благодарности от цялото ми майчино сърце за тези две добри жени!