Една вълнуваща история за любовта

Един от майсторите на Караджов – Васко, с прякор Жабчо, и една от самотните майки в предаването - Деси, се влюбиха и създадоха щастливо семейство

Снимки: bTV

В деня на любовта екипът на „Преди обед“ по bTV показа, че  освен да променя домове,  социалният проект „Бригада Нов дом“, променя и съдби. Един от майсторите на Караджов – Васко, с прякор Жабчо и една от самотните майки в предаването – Деси, се влюбиха и създадоха щастливо семейство.

Репортерът Ирена Григорова се срещна с героите в работнически гащеризони в кафето, където те се събират всеки ден, за да потеглят към следващата си мисия. Влади Караджов се похвали, че в неговия екип всеки ден се случват хубави истории. В началото Жабето не споделил с колегите си за трепетите на сърцето и те разбрали от социалните мрежи. Скоро след това последвала сватба, появата на „малката попова лъжичка“, кръстена на баща си и четворно кръщене. Година по-късно младото семейство, се реши да разкаже за втория шанс в любовта пред зрителите на bTV, за да докаже, че чудеса се случват.

Васил Зарков е на 40 години от Младост. Повечето хора не знаят истинското му име, но мнозина искат да се снимат с Жабето, благодарят му за добрите дела и емоцията, която „Бригада Нов дом“ им подарява. Той приема похвалите с усмивка и пълна убеденост, че това, което правят за хората в нужда, е възнаградено от детските усмивки и сълзи от щастие. Именно те дават на Ангел, Валери, Илчо, Стефан, Цвятко и Петър такъв стимул, че дори след 24-часова усилна работа, никога не се отказват. Богатството на детската радост ги прави горди от професията и постиженията си.

Пред екипа на „Преди обед“ Васко сподели за зараждането на любовта му към Деси. След като снимат епизод на „Бригада Нов дом“, неговите колеги му разказват за добро момиче с две деца. По това време той е разведен с майката на дъщеря си Веси, която живее в Лондон, и търси своята половинка. Решава да се обади на Деси и да я покани на среща. Двамата бързо преодоляват стеснителността си и поставят началото на едно голямо и задружно семейство. Васко признава, че е бил привлечен от добрината и силата й, възхитил се е на майката, която смело се бори за двете си деца, а Румен и Оги – обича като свои синове.

Деси сподели, че още щом го е видяла, сърцето й е подсказало, че това е мъжът за нея и добрият баща за децата й. Преди да се появи в нейния живот, тя е била обект на насилие от предишния си мъж. След множество побоища и скандали, тя решава, че е по-добре да бъде самотен родител, но да отгледа малките в атмосфера на спокойствие и сигурност. Въпреки, че е била наплашена, тя не е оставила вярата в доброто да угасне. Тогава се е появила Мария Силвестър, „Бригада Нов дом“, а след тях – и любовта на живота й – Васко.

На кого ще подари нов старт в живота социалният проект на bTV и какви трогателни истории ще разкаже, зрителите ще видят от 28 февруари, точно в 21:00 часа в новите епизоди на „Бригада Нов дом“.

Снимка: Жабето и Деси