Европейският град на спорта не даде уважението към своите най – добри спортисти за 2019г.

Дреболия, която хвърля сянка върху желанието на Пазарджик да се превърне в истински европейски град на спорта

Че световната пандемия обърка плановете и пренареди много приоритетите в световен мащаб е ясно, но не е оправдано, когато дребни неща все пак може да бъдат свършени.

С радост посрещнахме инициативата за обявяване на Пазарджик за европейски град на спорта, популяризирахме стотиците инициативи, с които този факт трябваше да бъде отбелязан, но е тъжно, когато някои от тях започнати с ентусиазъм, не намират продължение и не се превръщат в традиции.

Става дума за поетата инициатива в парк „Писковец“, където бе открита галерия със снимки на 10-те най – добри спортисти на общината за съответната година. За съжаление, европейският град на спорта не е намерил време, средства и желание да поднови снимките на спортистите, получили признанието през 2019 година.

Тук оправданието „извънредно положение“ не може да бъде сериозно, защото то бе обявено на 13 март. Не става дума и за някакъв сериозен ресурс от финансови средства, защото просто трябва да се направят няколко снимки, които да се поставят на таблата.

По – скоро става дума за незаинтересованост и липсата на желание за създаване на традиции, които настоящото ръководство на общината така сериозно прокламира по време на предизборната кампания.