Д. Тодорова: Приемам изграждането на кръгово кръстовище край село Мало Конаре за лична кауза

Проектът се реализира след среща на Тодорова с жителите на селото през 2018г., които споделиха с нея, че подобно решение ще намали в пъти броя на катастрофите в този участък на отсечката Пазарджик - Пловдив.

Десислава Тодорова

„Кръговото кръстовище на пътя за Пловдив и Мало Конаре ще бъде факт след месец. Щастлива съм, че имам своя принос като народен представител за включването на проекта в програмата на Агенция „Пътна инфраструктура“ през 2020 година, съобщи народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Тодорова.  Проектът се реализира след среща на Тодорова с жителите на селото през 2018г., които споделиха с нея, че подобно решение ще намали в пъти броя на катастрофите в този участък на отсечката Пазарджик – Пловдив.

„Благодарна съм за съдействието на премиера Борисов, когото в лична среща запознах с въпроса“, допълни Десислава Тодорова. „Това бе моя лична кауза, която успях да реализирам“, каза още тя.

Изграждането на кръговото върви с бързи темпове и е в рамките на проекта за ремонт на целия път 1-8. След около месец  се очаква ремонтът да завърши, пътната отсечка от републиканската мрежа да бъде открита и жителите на селото, както  и всички пътуващи  към Пловдив и за Пазарджик да  се радват на новата придобивка. „По предварителни разчети кръстовището ще струва на държавата  около 300 000 лева, въпреки, че точната сума която ще бъде похарчена ще стане ясна след края на ремонта“, съобщи още народният представител.