Д-р Недялков е твърдо решен да съди нападателя си

Само в рамките на два дни това е втори подобен случай.Ден по-рано друг починал мъж на 76г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова.

Архив

Инцидентът е станал  снощи около 21.50 часа, след като пред Спешното отделение пристигат трима мъже с лек автомобил, с който докарват починал  свой роднина. Близките на  60-годишния мъж видимо изглеждат в нетрезво състояние и са агресивни.

По това време в отделението има 7 пациенти, а извън него около 10 придружители. Те стават свидетели на грозните сцени, които се разиграват пред отделението.  Д-р Николай Недялков преглежда болен , когато чува силни викове и крясъци. „Излязох да видя какво става, след като видях на камерата, че някакви хора се опитват да свалят мъртъв човек“, разказва д-р Недялков.

Посрещнат  е от  близките  с думите: „Ти какъв доктор си. Ела да го спасиш. Само бой заслужавате“

Лекарят казва, че ще прати санитар с количка и се връща да прегледа пациента в отделението. След като излиза отново, за да провери какво се случва, е посрещнат от агресивните мъже със заплахи да го убият. Синът на починалия мъж тръгва да раздава правосъдие и да се саморазправя с д-р Недялков. „Само един ме нападна. Успя да ме удари няколко пъти по ръцете. Мелето беше съвсем кратко, защото той едва се държеше на краката, а и охраната се намеси. Аз успях да натисна паник бутона, колеги и пациенти са подали сигнал и на тел. 112.“, разказва д-р Недялков.

При пристигането на полицията  тримата мъже са се разпръснали. Малко по-късно 34- годишният   нападател обаче е задържан и отведен в РУ-Пазарджик.

Лекарят не е  сериозно пострадал. Има само отток  на едната ръка. Той обаче е категоричен, че ще съди своя нападател. Охранителните камери на болницата са успели да заснемат цялото нападение.

Само в рамките на два дни това е втори подобен случай.Ден по-рано друг починал мъж на 76г. е докаран с такси, а неговите придружители са опитали саморазправа с д-р Албена Петкова. Полицията е реагирала бързо и при този случай.

Лекарите от Спешно отделение се обявиха срещу подобни действия . Медиците настояват виновниците за нападенията да получат строги и справедливи наказания.