Д-р Л. Кавръкова: Не търся индулгенции и не ги искам

Публикуваме без редакторска намеса полученото на редакционната ни поща писмо от д-р Лиляна Кавръкова, общински съветник от Пещера

Снимка: д-р Кавръкова

ДО

Областния комитет на ВМРО-

Пазарджик

 

ОТГОВОР

От  д-р Кавръкова на позицията Ви от 7.01.2019 г.

 

Казвам се Лиляна Георгиева Кавръкова, на 56 години, от гр. Пещера, по професия лекар, общински съветник в Общинския съвет  – Пещера.

Господа от Областния комитет, ако си бяхте направили труда да  се срещате с хората, уважили с членството си Партия ВМРО, нямаше да сте така учудени. Фактът, че сте изненадани от проблема в организацията в град Пещера и решението ми да напусна, показва само едно – незаинтересованост. Разногласията по някои въпроси не са от вчера, ескалираха и само Вие можехте да ги разрешите.

Не ме познавате, а ме квалифицирате. Аз съм много артистичен и позитивен човек, но не театралнича.

Относно достойнството – в момента, в който прочетох името на Ботев до промили боклук, партийни листи, лупинги и индулгенции, се уверих, че съм постъпила по най- достойния начин. Защо решихте, че хваля Общинска администрация на ГЕРБ в Пещера? Аз само излагам факти, които всеки може да провери. Да, тя работи много добре и то с активното участие на общинските съветници. Колкото до ГЕРБ – нали сме заедно в управлението? Аз оставам там, в дясно, където винаги съм била. За Вас не знам… Приемам различното мнение, особено когато е за общото благо.

Казвате „Политиката не е детска градина“, съгласна съм, стоя здраво на краката си и го осъзнавам много добре. На това поприще аз имам капацитет и експертиза за общински съветник, не повече. Като такъв съм инициирала и участвала в много добри начинания като д-р Кавръкова от ВМРО. За  Вас обаче това явно е без значение.

По въпроса за подкрепата кой – кого – дали партията нас, нейните членове или ние – нея мога да споря много и то с факти, не с лозунги. Всяка партия се формира от личности и за да я има, й трябва  подкрепата им. Слава Богу, на мен не ми се е налагало да търся индулгенции и не ги искам, защото нямам грехове към Вас. В Общинския съвет съм, както и всички останали съветници, а и тези по високите етажи на властта, по волята на Негово Величество Избирателя. Ако той снеме доверието си от мен, значи съм се провалила и ще напусна сама.

Говорейки за платформи, знаем, че всички проповядват възход и благоденствие. Аз прегърнах тази на ВМРО и оставам вярна. Когато обаче изрекох: „ Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действие да се ръководя от интересите на гражданите от Община Пещера и да работя за тяхното благоденствие. Заклех се!“, от този момент моя партия и платформа са гражданите на Община Пещера.

Официално съм уведомила Централното ръководство на ВМРО БНД, че напускам.

Господа от Областния комитет, ще прочетете във фалшиви профили на хора без лица, че и това не е написано от мен, че нямам капацитет, че не се изказвам на сесии, камо ли да напиша такива неща. Поласкана съм – означава, че нивото ми е много високо. Не им вярвайте! Те няма как да знаят, че когато участваш в действието и заставаш с името си, винаги говориш в първо лице единствено число. Точно затова коментарите им са неистински  и посредствени, предават чужди думи. Що се отнася до изказванията –  достатъчно обсъждаме в комисиите и излизаме с общо становище. На мен трибуна не  ми е нужна, думите отлитат, а написаното остава.  Има два вида хора – едните говорят, другите работим. Готова съм да разговарям с Вас, ако, разбира се, желаете. Ще чуете и другата гледна точка и най-малкото ще сверите часовниците  си.

В заключение оставам с уважение към всички, отделили от скъпоценното си време да прочетат написаното от мен. Благодаря Ви и дерзайте!

Д-р Лиляна Кавръкова

Гр. Пещера м. януари 2019 година