Д-р Иванов, 34-годишна сестра и 53-годишна санитарка са с положителни проби за COVID-19

Интензивно отделение е поставено под 24 часова карантина, тримата медици се лекуват в домашни условия

Архив

Три са потвърдените положителни случаи на COVID-19 на медицински лица, работещи в МБАЛ-Пазарджик. Сред заразените са началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Димитър Иванов, 34-годишна медицинска сестра и 53-годишна санитарка от същото отделение. И тримата са на домашно лечение.

След получаване на резултатите от Националната референтна лаборатория в болницата незабавно е изготвен план за дезинфекционни мероприятия с цел превенция на персонал и пациенти от разпространение на инфекция. Извършена е основна дезинфекция на ОАИЛ-чист сектор, ОАИЛ-Ковид сектор, Инфекциозно отделение без болни от коронавирус и секторът с болни с доказан COVID-19 .

Интензивно отделение е поставено под 24 часова карантина. Предстои основна дезинфекция на цялата болница. Днес от МБАЛ-Пазарджик са изпратени нови 43 проби за изследване. 13 от тях са на медицински персонал от ОАИЛ и 13 на работещи в Инфекциозно отделение. Изследват се и 11 медици от второ вътрешно отделение.

За изследване са изпратени и по две проби на пациенти от Инфекциозно отделение, Първо вътрешно отделение и Второ вътрешно отделение.