Д-р Галина Точкова и работещите в имунизационния кабинет на РЗИ Пазарджик са отличени с грамоти от министъра на здравеопазването

На специална церемония в Областна администрация Пазарджик бяха връчени грамоти от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацарски на медици, които са участвали активно в имунизационната кампания в област Пазарджик. Със своя заповед министър Кацарски отличи работещи в имунизационни кабинети и общопрактикуващи лекари в цялата страна с висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати, при реализацията на имунизационната кампания на Република България за ваксинация срещу COVID-19.

Заместник областният управител Стоян Парпулов връчи отличието на д-р Зоя Шошева и д-р Светла Михайлова от РЗИ Пазарджик, където е разкрит първият и най-посещаваният и до момента имунизационен кабинет в областния град. Г-н Парпулов отправи думи на благодарност към всички медици от област Пазарджик за всеотдайността и за високия професионализъм в борбата срещу COVID-19. „Благодаря за силата, която имате, тъй като вие излагате на риск своя живот, своето здраве, както и живота и здравето на своите близки, а това изисква много сила на характера и твърдост на духа. Вие водите една тежка битка, която продължава. Убеден съм, че тя ще завърши с победата на всички медици“, каза по време на церемонията заместник областният управител.

Д-р Галина Точкова е общопрактикуващият лекар, отличен за активност в кампанията срещу COVID-19. Грамотата й бе връчена от директора на РЗИ Пазарджик д-р Зоя Шошева, която благодари на д-р Точкова за проявената съпричастност, за доверието на пациентите и за промоцията на прилаганите ваксини срещу COVID-19 в област Пазарджик. „Това е верният път, по който трябва да вървим, за да се преборим с това коварно заболяване“, допълни д-р Шошева.