Д. Пеевски дарява 700 000 лв. на общината, продажбата на гората над Црънча се отменя

По всяка вероятност още през следващата седмица ще се свика извънредна сесия на Общински съвет - Пазарджик, но която взетото решение за продажба на гората над Црънча ще бъде отменено

Снимка: Пресцентър ДПС

Община Пазарджик официално се отказа от продажбата на общинскитата гора над село Црънча, след като народният представител Делян Пеевски изпрати писмо до кмета на общината, в което изрази готовност да дари 700 000 лв., ако общината се откаже от идеята си.

От дарената сума 350 000 лв. ще се използват за издръжката на ВК „Хебър“, а с останалата половина ще се изгради парк в Црънча, който да носи името на „Свети Георги Победоносец“.

В писмото си до местната администрация народният представител Делян Пеевски признава ролята на достойното поведение на гражданите на Црънча, които навръх Гергьовден организираха мирно бдение в местността „Гергьова чешма“ над селото за вземането на неговото решение.

Със същото писмо, Пеевски настоява решението за продажбата на гората да бъде отменено.

По всяка вероятност още през следващата седмица ще се свика извънредна сесия на Общински съвет – Пазарджик, но която взетото решение за продажба на гората над Црънча ще бъде отменено.