Д. Костадинова: Чудесен пример за взаимодействие между местна и централна власт

Започнаха ремонтни работи по 70-годишен мост

Снимка: Пресцентър ГЕРБ

Народният представител Десислава Костадинова участва в церемонията по първа копка на цялостния ремонт на мост в с. Капитан Димитриево.

Народният представител от ПП ГЕРБ Десислава Костадинова участва в церемонията по първа копка на цялостния ремонт на мост в пещерското село Капитан Димитриево. Ритуалът извършиха кметът на Община Пещера Николай Зайчев и на селото- Иван Златинов.

„Започващият днес ремонт е чудесен пример за добро взаимодействие между местната власт, в лицето на кмета на селото и общинския кмет и изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет. Средствата за ремонта бяха отпуснати от правителството по линия на предотвратяване на бедствия. Вече няколко години жителите на Капитан Димитриево търпят несгодите да прекарват селскостопанската си техника през по-далечния мост, същото важи и за всички останали превозни средства. Но екипния дух и общите усилия дадоха резултат и днес с отпуснатите малко над 290 000  лв. ремонтът започна“, сподели народният представител Десислава Костадинова.

Самият мост е на повече от 70 години, а от 4 години заради провисване в средната си част и с частична загуба на устойчивост, е затворен за движение.