Д. Атанасова и А. Мацурев дариха децата от Центъра за настаняване от  семеен тип в Звъничево

Участва и общинският ръководител Гинче Караминова

Снимка: Дарението

Европейската солидарност се проявява за пореден път в проекти, свързани и в здравеопазването, и социалната политика. Европейската комисия отпуска на България над 70 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ у нас, каза в пазарджишкото село Звъничево народния представител от ПП ГЕРБ Десислава Атанасова.

От вчера изключително добрата новина за българското здравеопазване е че има отпуснати над 70 милиона евро за реновиране на всички спешни отделения в цялата страна, включително и в област Пазарджик. Тази програма съществува вече няколко години. По нея работят различните екипи на Министерството на здравеопазването, каза още Десислава Атанасова.  Радвам се, че сега екипът на министър Ананиев успя да я реализира и вече имаме положителен отговор от Европейската комисия, защото имаше един момент, когато тя беше заплашена да не бъде реализирана в този обем, в който всички ние очакваме. Европейската солидарност се проявява за пореден път в проекти, свързани и в здравеопазването, и социалната политика, допълни Атанасова.  Средствата от европейската солидарност  ще бъдат използвани за преоборудване на всичките 237 звена на спешната помощ в България. Европейският съюз ще съфинансира купуването на 400 нови линейки, снабдени със съвременни средства за връзка и животоспасяващо оборудване.

Народните представители от ГЕРБ  Десислава Атанасова, Александър Мацурев и общинският ръководител на ГЕРБ Пазарджик Гинче Караминова  посетиха днес Центъра за настаняване от  семеен тип в пазарджишкото село Звъничево и се срещнаха с децата и юношите настанени там. Те им подариха  зимни якета, спортни комплекти, маратонки,  раници и много лакомства.

Идеята да посетя центъра в село Звъничево се роди спонтанно, миналата седмица имах друга инициатива в село Труд, дарявах книги на читалището там. Тогава с мен се свърза и ме придружи едно дете живеещо в този дом – Кирил Балдев. Когато участвахме в инициативата си говорихме и аз реших, че ще е много добре да направим едно дарение и за децата, които живеят в този дом, каза  Десислава Атанасова.

Самият този Център за настаняване от семеен тип в Звъничево е точно така реализиран. Дори, когато аз бях министър тогава започнахме първите такива центрове, за настаняване от семеен тип, да реализираме. Ето, че след няколко години той изглежда прекрасно. Битовите условия са много добри, децата имат всичко необходимо, за да водят един нормален живот, близък до семейната среда, бе категорична Десислава Атанасова.