Държавното първенство затвърди позициите на Бадминтон – скуош клуб Пазарджик

От Бадминтон - скуош клуб Пазарджик отбелязват, че държавното първенство е преминало много успешно - с две титли, един бронзов медал и няколко призови класирания, на крачка от медалите

Момент от награждаването

В периода между 30 януари и 2 февруари София Държавното лично първенство по бадминтон за мъже и жени. Участие взеха 115 мъже и 90 жени от 32 клуба.

Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе представен от 10 състезатели (петима мъже и пет жени).

При жените Стефани и Габриела Стоеви са шампионки на двойки жени, като на финала победиха Мария Мицова(НСА)/Димитрия Попстойкова(Виктори-София) с 2:1 гейма.

Стефани Стоева е държавна шампионка на единично жени, като на финала победи убедително Линда Зачери(Стара Загора) с 2:1 гейма, след страхотна игра в един много качествен мач.

Габриела Стоева е трета на единично жени, като на полуфинал загуби от Линда Зачери(Стара Загора) с 22:20/21:14 и така остана с бронзов медал за жени единично.

Гергана Павлова е пета на единично жени, като загуби на четвъртфинал от Линда Зачери с 2:0 гейма, пета на двойки жени с партньорка Таня Иванова (Хасково), като загубиха за влизане в медалите именно от сестри Стоеви. На смесени двойки Гери и Стефан Гърев са пети, отпададайки за влизане за медали от Димитър Янакиев/Мария Делчева(Левски-София) с 21:18/21:16

Много добро класиране и за женската ни двойка Бистра Манева/Добринка Смилянова, които отпаднаха на четвъртфинал от Мария Мицова(НСА)/Димитрия Попстойкова(Виктори-София) с 2:0 гейма, но класирането им е впечатляващо, като преди това отстраниха едни от фаворизираните двойки и националки Калояна Налбантова/Михаела Златанова (Виктори-София) с 2:1 гейма в един страхотен мач.

От Бадминтон – скуош клуб отбелязват завръщането на позициите при мъжете, които направиха много силно първенство с много добро класиране. Стефан Гърев е пети на смесени двойки с Гергана Павлова, като малко не достигна за класиране в медалите, Стефан се класира пети на единично мъже, като на осминафинал победи един от фаворитите Иван Панев(Хасково) с 2:0 гейма. На четвъртфинала не успя да завърши срещата срещу Даниел Николов(Виктори-София), поради контузия, която получи в играещата ръка и невъзможността да продължи двубоя. На двойки мъже Стефан Гърев и Борис Кесов са пети, като не успяха да играят четвъртфиналната среща поради контузията на Стефан Гърев, а и Борис Кесов също бе с контузия в глезена.

Добро първенство и за двойката Илиян Янков/Илиян Стоилов, които имаха малшанс при жребия и срещнаха силната двойка Цветомир Стоянов(Хасково)/Мартин Цветков(НСА) с 2:1 гейма, като контра гейма завърши 21:19 и бяха на крачка от победата.

От Бадминтон – скуош клуб Пазарджик отбелязват, че държавното първенство е преминало много успешно – с две титли, един бронзов медал и няколко призови класирания, на крачка от медалите. Първенство, което затвърди позицията ни в момента, на един от водещите клубове по бадминтон в България.