Дунав затрудни Хебър, но момчетата на Атанас Петров победиха с 3:1

Опитният Костадин Стойков се оказа сериозен проблем пред пазарджишките "тигри"

Снимка: Момент от срещата Хебър - Дунав

Хебър постигна седма поредна победа в Суперлигата и продължава да е водач в класирането на първенството. Момчетата на Атанас Петров започнаха мача вдъхновено и след като поведоха с 5:0 и 11:2 позволиха на гостите си /в редиците на които видяхме бившите национали Костадин Стойков, Дани Милушев и двама бивши хебърци – Васил Атанасов и Евгени Григоров/ да се стегнат и намалят разликата. До драми така и не се стигна и „тигрите“ закономерно спечелиха гейма.

Във втората част гостите поведоха в резултата, няколко много добри индивидуални изпълнения на Ляфтов, Рагин и Гънтър позволиха на домакините да изравнят резултата при 8:8, но след това играта на „Хебър“ така и не тръгна по познатите високи стандарти. В крайна сметка, гостите от Русе изравниха резултата в геймовете.

В третата част се върна импулсът в играта на „Хебър“. Играта вървеше, блокадата отново стана силно оръжие, а отличният в тази мач Коце Стойков бе в някаква степен неутрализиран. „Тигрите“ спечелиха гейма с 25:18.

Четвъртият гейм бе оспорван до края. Домакините успяха да го спечелят с 25:23 за радост на многобройната публика, която вече очакваше да види първите загубени точки от своите любимци. За радост това не се случи и след седмия кръг, Хебър е водач в класирането с 21 точки.

Отделните части завършиха 25:19, 21:25, 25:18 и 25:23.

Хебър започна в състав: Ненчев, Рагин, Симеонов, Ляфтов, Гънтър, Станев и Каракашев – либеро.