„Дриймтимът“ на Хебър остана единствен без загуба в Суперлигата

Напрежение в мача внесе само Владо Николов. Волейболистите му не успяха

Снимка: Момент от мача

Отборите на Хебър и Левски бяха единствените, които до този момент не познаваха вкуса на загубата. От тази вечер това се отнася само за момчетата на Атанас Петров, които наистина заслужават да се наричат „дриймтим“, защото едва ли някой е вярвал при възстановяването на волейбола в Пазарджик, че за такъв кратък период в града ще гледаме волейбол на такова ниво и с такива изпълнители. Тигрите представят продукция, която си заслужава да се гледа и пълни по шевовете Спортна зала „Васил Левски“, но това отдавна не е новина.

Още в началото на първия гейм изумителна единична блокада на Венци Рагин даде на гостите достатъчно основания да разберат, че тази вечер не ги очаква нищо приятно. Последваха страхотни начални удари на Мартин Симеонов, който от мач на мач показва неща, за които само сме подозирали през миналия сезон. Гантър също изпълни няколко чудесни отигравания и това бе достатъчно да се спечели първия гейм с 25:18.

През втората част левскарите не успяха да представят нещо ново, с което да затруднят домакините. Точките се нижеха в полза на Хебър и сякаш съвсем без усилия стана естественото – 25:19 за Хебър. В игра за пазарджиклии се включиха Байрев  и Чалъков, за да стане ясно, че Хебър разполага с достатъчно качествени волейболисти.

През третия гейм трябваше да стане инцидентът. Точно тогава, когато твърдото и категорично 3:0 изглеждаше естествен край на тази среща и публиката сякаш започна да съжалява, че мачът ще завърши без интрига, се намеси Владо Николов. Едва ли има човек в залата, който да е 100 процента сигурен дали топката отскочи от крака на пазарджишки волейболист или от пода. При продължилото разиграване бе отсъдена точка за Хебър, което извади от релси президентът и старши треньор на столичани, който навлезе на игрището и се отправи към съдията. Получи жълт и червен картон, което му се видя достатъчно основание да изведе отбора си от терена. Бе жалко, защото това бе първото спорно положение в мача, а не му отива на човек с име Владо Николов подобна реакция.

Близо 15 минути дежурният делегат правеше усилия да върне отбора на игрището, докато тигрите празнуваха победата, а една част от публиката тръгна да се прибира към дома. Николов все пак реши да върне отбора, защото според запознати би получил много сериозно наказание. Геймът продължи от 8:5 и както се очакваше домакините го взеха с 25:20.

Тази победа задържа хебърци начело в класирането на Суперлигата с три победи от три мача и само един загубен гейм.