Драгомир Стойнев: Машинното гласуване ще намали броя на невалидните бюлетини и контролирания вот

След парламентарния вот БСП ще даде своята подкрепа за съставяне на правителство от така наречените партии на протеста. Това каза по време на среща с журналисти в Пазарджик водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Драгомир Стойнев. Той уточни, че единствената реална опозиция в парламента на ГЕРБ до сега е именно социалистическата партия. По отношение на кампанията за предстоящия парламентарен вот, Стойнев коментира, че се надява тя да бъде по-добре организирана и проведена, с оглед на факта, че отпаднаха голяма част от противоепидемичните мерки и ограничения, които бяха в сила по време на предишната предизборна кампания.

В област Пазарджик от страна на социалистите ще бъдат направени реални послания за развитие на икономиката, за използване на евросредствата по предназначение, за добра транспортна инфраструктура. По думите на Стойнев община Пазарджик трябва да има своя индустриална зона, а не хората да пътуват до Пловдив. Той акцентира и на необходимостта от развитие на биоземеделието и туризма като според него Пазарджишки регион има потенциал за целогодишен туризъм, а не за сезонен.

Водачът на социалистите изрази своята увереност, че машинното гласуване ще допринесе за намаляване броя на невалидните бюлетини и за така наречения контролиран вот. Специална разяснителна кампания за гласуването с машини ще проведат социалистите сред по-възрастните си избиратели, за да може те да преодолеят несигурността си и да упражнят правото си на вот.