До четвъртък ще са готови списъците с медиците, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19

Снимка: Трафик нюз

„До четвъртък ще бъдат изготвени списъците с всички медицински служители, които са заявили, че ще се ваксинират срещу COVID-19. След това директорите на регионалните здравни инспекции ще направят логистика там, където е необходимо да има мобилни екипи и колко на брой трябва да са те“, съобщи министърът на здравеопазването след среща с директорите на регионалните здравни инспекции, които ще отговарят за шестте ваксинационни района.

Вече се извършват необходимите на места ремонтни дейности, за да се осигурят помещения, отговарящи напълно на изискванията за поставянето и съхранението на ваксините. До края на годината регионалните здравни инспекции ще разполагат с необходимите фризери, отделно ще има малки хладилници, които да бъдат на разположение на мобилните екипи.

Здравния министър обясни, че, ако заболеваемостта продължава да спада, от 14 декември ще се отворят детските градини. За пълната отмяна на мерките предстои анализ на данните. Вече има наложени санкции за неспазване на противоепидемичните мерки на шест от големите магазини в столицата.