Достойно представяне на най-малките джудисти на “Кодокан” на Държавното първенство

С отлично представяне на Държавния личен шампионат за момчета и момичета могат да се похвалят най-малките джудисти на СК „Кодокан“ – Пазарджик. Състезанието се проведе в Перник през последните два дни на месец март. За медали в него спориха над 450 деца от отборите в страната.

Пазарджишките джудисти се представиха достойно и записаха едно първо, едно второ и две трети места. В категория до 60 кг петокласникът от Спортното училище Ноа Иванов спечели златото, показвайки твърдост и добра подготовка. Георги Кьосев взе среброто в категория до 50 кг, а Иван Костурков в кат. до 60 кг и Магдалена Чаушева в кат. +57 кг  спечелиха бронзовите медали. Постижението им е чест и за Спортното училище, защото всички те от тази учебна година са енгови възпитаници – ученици в 5.б клас. Това им дава предимството да тренират усилено и резултатите са налице.

От представянето им са доволни и треньорите на отбора. Това е най-новото поколение състезатели на СК „Кодокан“, което достойно тръгва по пътя, очертан вече от изявените джудисти на отбора. Надеждите са, че младите момчета и момичета ще продължат със същата амбиция и активна подготовка да печелят победи в джудото. Това коментира Виден Василев, треньор в СК „Кодокан“.