Доброволци от младежкия Червен кръст в Пазарджик ще дарят яйца и козунаци на възрастни хора

Снимка: www.az-jenata.bg

Днес от 10:45 часа доброволците от Български младежки червен кръст- Пазарджик, по повод големия християнски празник – Великден, ще боядисват яйца на площад Съединение, заедно с децата от Център за настаняване от семеен тип към ОС на БЧК Пазарджик, учениците от 3 б клас на училище „Никола Фурнаджиев“, както и минаващи граждани и гости на града.

Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества от 17 села от общо 31 в община Пазарджик и  фирма  „МЕТМА” ООД – 180 броя яйца,  боя за яйца и стикери за яйца. В помощ на благотворителната великденска акция, ЦДГ “Пролет” и ОДЗ „Юри Гагарин”  ще сварят и боядисат част от дарените яйца. Общият брой на събраните яйца е 1 757.

Козунаци дариха фирмите – ЕТ „2М – Нонов и синове” ООД – Пазарджик  дариха 72 бр., „ ЛЪКИ ФУУДС ” ООД – 60 бр.,  и фирма „МИО“ ЕООД – 60 бр. Общият брой дарени козунаци за празника е 192 броя.

Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се.

Събраните дарения ще бъдат раздадени на Дом за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик, възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК – Пазарджик, самотно живеещите възрастни обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК – Пазарджик, децата от Център за настаняване от семеен тип и Център за работа с деца на улицата с.Алеко Константиново към ОС на БЧК Пазарджик, сираци и нуждаещи се  наши съграждани.

Източник: Марица