Доброволци от Детското полицейско управление гостуваха на курсантите в полицейското училище в Пазарджик

Активно продължават занятията с практическа насоченост със стажантите, които са на първоначална подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. Поредното от тях се оказа и доста вълнуващо, заради гостуването на децата-доброволци от Детското полицейско управление в РУ-Пазарджик.

Обучението бе проведено от опитните служители на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив при Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма”. Темата бе свързана с изпълнението на тактически действия на служителите от Дирекция „Жандармерия” при провеждане на масови мероприятия и овладяване на безредици. Участваха стажанти, които ще изпълняват служебните си задължения именно в структурите на националната жандармерия в цялата страна. Акцент бе поставен върху стриктното и точно изпълнение на полицейските техники, опазване живота и здравето на гражданите, както и на участващите в охраната полицейски служители. За по-доброто качество на обучението и приближаването му максимално до реалните условия освен стандартното оборудване и помощни средства бе използвана и водометна машина.

Инструктори и обучаеми вложиха цялото си старание, защото занятието се проведе пред любопитните погледи на учениците от 3-ти „Б” клас при Начално училище „Никола Фурнаджиев” в гр.Пазарджик. Те са доброволци от Детското полицейско управление в областния град. Малчуганите не пропуснаха да аплодират сърдечно всяка разиграна в демонстрацията ситуация. В края на занятието те получиха възможност да зададат своите въпроси към жандармеристите, да изпробват полицейските щитове, шлемове и оборудване.

 

Провеждането на занятия с реално прилагане на полицейски правомощия имат изключително важно значение за правилното формиране на практически умения и навици у младите полицейски служители. Те ги поставят в ситуации близки до реалните и дават възможност за утвърждаване на екипния модел на работа.