Добра новина: Само двама заразени за последното денонощие в Пазарджишко

Снимка: iStock/Getty Images

Само двама заразени са установени за последното денонощие в област Пазарджик. Пробите са на жена на 65 години от град Велинград, поставена на домашна изолация и мъж на 61 години от село Грашево, поставен на домашна изолация.

За последното денонощие в България са регистрирани само 32 случаи на заразени с Ковид-19, сочат данните на Националния информационен портал.  На пръв поглед това е чудесна новина, но всъщност ниският резултат се дължи на рекордно малкото изследвания в неделя – едва 781. Тази бройка ни връща към март, когато новият вирус влезе в България.  Напоследък PCR тестовете неизменно са четирицифрени числа, като има денонощия с повече от 6000 проби.

В болници са настанени 801 пациенти с коронавирус, като 56 тежки случая се нужадят от интензивни грижи.  Хоспитализираните са намалели – за сравнение предното денонощие в лечебни заведения бяха 811 души, от които 55 – в интензивни отделения.
През изминалите 24 часа още трима души са загубили битката с болестта.

Равносметката дотук: При общо 334 311 направени PCR теста досега в България са потвърдени 14 365 случая на коронавирус. Излекуваните от Ковид-19 досега са 9186, а починалите – 498.