Днес: Регистрирани са 5 опита за телефонни измами в Пазарджик

Снимка: БНР

Зачестяват случаите на опити за телефонни измами, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. Само днес са регистрирани пет подобни опита за територията на гр.Пазарджик. До момента е изяснено, че обаждащите се използват позната схема за измами насочена отново към възрастни и лесни за манипулиране хора.

Подава се информация към евентуалната жертва, че близък / син, дъщеря, внук, внучка/ е катастрофирал. За да бъде спасен обаче е необходима спешна операция. Споменават се рами от 20000 до 60000 евро. Този който се обажда се представя за висш полицай, с ранг на комисар, старши или главен комисар.

Ако бъдещата жертва започне да се двоуми следват заплахи за саморазправа и дори убийство. Призоваваме хората да не се поддават на подобни провокации, да не отговарят на непознати обаждащи се по телефона, да не дават под никаква форма и начин пари и ценности. Ако имат подобни обаждания незабавно да затворят телефона, след което и да позвънят на свои близки, роднини или на телефон 112.