Днес и утре: Камери по пътищата и засилено полицейско присъствие

Снимка: frognews.bg

По време на празниците от изключителна важност е осигуряване на безопасността на движението, съобщиха от ОД на МВР. Максимален брой униформени служители на пътна и охранителна полиция ще бъдат ангажирани с тази дейност.

С най-голям интензитет на трафика се очертават дните 13 и 14 април /четвъртък и петък/, когато се очаква интензивно движение по посока от големите градове към по-малките градчета и села, към планинските ни курорти. Същото важи и за 17 април /понеделник/, когато трафикът ще е в обратна посока. Планирано е да бъдат позиционирани допълнително полицейски екипи на участъците в интензивно движение в районите на АМ „Тракия”, главните пътища Пловдив-Пазарджик-Белово-Костенец, Пазарджик-Панагюрище-Стрелча, Пазарджик-Пещера, Варвара-Велинград, Велинград–Юндола-Якоруда, Пещера-летовище Свети Константин.

В контрола на пътното движение максимално активно ще се включат и наличните технически средства за контрол на скоростта. В някои от празничните дни полицейските екипи от районните управления в областта ще бъдат подпомогнати от мобилни екипи на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив. Съвместни патрули от полицаи и пожарникари са предвидени за дежурства в близост до храмовете по време на Великденското богослужение.