Дилър на наркотици е задържан след наблюдение от няколко месеца

Продължават процесуалните действия за документиране на престъпната му дейност

Снимка: Архив

Дилър на наркотици е задържан от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Действията на полицейските служители са проведени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

След усърдна работа в рамките на няколко месеца криминалистите пристъпили към реализация. При проверка в жилището на 40-годишния К.К. от Пазарджик органите на реда открили около 84 грама суха листна маса, който при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. Открити са още електронна везна, металдетектор, старинна монета, нерегистрирана пневматична пушка. Мъжът е криминално проявен, стар познайник на органите на реда, наркозависим. Извършвал е престъпната си дейност освен в областния град и в региона, като е разпространявал основно марихуана, амфетамин и метадон.

Предстои да се установи и дали откритата пневматична пушка не е преработена за стрелба с малокалибрени боеприпаси. Арестът на дилъра е удължен от прокурор със 72 часа. Малко по-късно съдът е наложил и най-тежката мярка за неотклонение  – „задържане под стража“. Продължават процесуалните действия за документиране на престъпната му дейност.