Дилър на дрога и негов клиент са задържани в Панагюрище

Софийски дилър и негов клиент от Панагюрище са задържани

Снимка: Архив

Дилър на наркотици и негов клиент са задържани при спецакция на служители от Районното управление в Панагюрище. Операцията е проведена на територията на средногорския град. Първоначално екипите атакували стая в местен хотел, където заловили 26-годишния старозагорец Я.Й. У него криминалистите открили близо 39 грама суха марихуана. Паралелно с това полицаите засекли лек автомобил, управляван от 44-годишния столичанин Б.С. Мъжът пренасял в колата 120 грама суха листна маса, която също реагирала положително на марихуана. Освен това етестван с дрегер и пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна.

Случаят е докладван на Районната прокуратура в средногорския град, а полицаите продължили упорито работата си по случая. След направено взаимодействие с колегите им от 8-мо РУ при СДВР е извършено претърсване в жилището на криминално проявения Б.С. в столицата Там са открити още близо над 2 килограма суха марихуана в буркани.

С постановление на прокурор срокът на задържане на дилъра е удължен със 72 часа. Продължават оперативните и процесуални действия по документиране на престъпната му дейност.