Джудистите от Спортното се представиха успешно на държавното първенство

Момичетата до 12 станаха шампионки

Снимка: Отборите на Спортното

С изключителен успех се увенча представянето на Спортно училище Пазарджик на Държавното първенство по джудо, което се проведе на 10 и 11 ноември в Перник. Момичетата до 12 години безапелационно победиха своите опоненти. В решаващата среща с домакините те постигнаха убедителен резултат 5:1 и на финала категорично се наложиха с 6:1. Така отборно те застанаха на първо място и взеха купата на победителите.

Състезанието бе оспорвано, конкуренцията сериозна, но нямаше никакво съмнение, защото нашите момичета имат отлична подготовка и амбициите за добро представяне, коментира директорът на Спортното училище Георги Георгиев.

Той уточни, че състезанието се е провело в три възрастови групи за момчета и момичета, както и за девойки и юноши младша възраст и девойки и юноши старша възраст.

При момчетата до 12 години нашите представители спечелиха третото място. Юношите до 15 години се класираха пети, а юношите старша възраст – отново трети в класирането. Девойките старша възраст заеха пето място в класирането в своята група.

Предстоят нови състезания, за които се готвим още по-упорито, коментира още Георги Георгиев.