Джудистите на Спортното спечелиха пълен комплект медали в Гърция

На проведения в Солун международен турнир в конкуренция с участници от 20 държави представителите на Спортното училище постигнаха убедителни победи

Снимка: Пазарджишките джудисти

Поредно достойно представяне на пазарджишките джудисти на международно състезание. На проведения в Солун международен турнир в конкуренция с участници от 20 държави представителите на Спортното училище постигнаха убедителни победи.

Андрей Ганчев /кат. 42 кг./ и Стоян Гушков /кат. 46 кг/, които без затруднение победиха своите съперници, напълно заслужено се изкачиха на първо място на стълбицата и се окичиха със златните медали.

Втори в своята категория стана Емил Вълчев, а трето място и бронзови медали завоюваха Маринела Янева /кат. до 48 кг./, Станимир Томов, Георги Дамянов и Звезделин Илиев /кат. до 73 кг/.

Мариян Палев, който е ученик в 8клас в Спортното училище и който се състезава вече в групата на мъжете, се класира пети. На състезание от такъв висок ранг и в такава възрастова група това е много добро постижение, коментираха треньорите Величко Серев и Виден Василев.

Следващото голямо изпитание за джудистите на Спортното училище ще бъде след броени дни – на 4 и 5 май те ще трябва да разпределят силите си за две участия – Международните турнири, които се провеждат в Самоков и Хасково.

Школата на джудистите ни става все по-силна и вдъхва надежда, че ще изградим бъдещи шампиони – това коментира директорът на Спортното училище Георги Георгиев след поредното успешно представяне на международно състезание.