Джудистите на Спортното се върнаха с куп отличия от международен турнир в Петрич

Пълен набор от отличия

Снимка: Мариян Палев

Изключително силно представяне, гордеем се с нашите спортисти! Така лаконично определиха представянето на младите джудисти от Спортното училище техните треньорите Величко Серев и Виден Василев. Младите спортисти се завърнаха от проведения на 15 и 16 декември в Петрич Международен турнир по джудо „Олимпия 2005“ с пълен набор от медали, спечелени в оспорвана конкуренция. Защото, освен българските отбори, в турнира участваха едни от най-силните отбори по джудо от Гърция, Украйна, Молдова, Турция, Македония, Сърбия.

Отлично представяне направи Надя Джимова /VI клас/, която на този турнир стана двукратна шампионка, печелейки безапелационно първите места и в групата на момичетата, и в групата на девойките младша възраст.

Момичетата на Спортното училище не отстъпиха и второто и трето о място. Мариела Янева /V клас/ спечели сребърния медал, а с бронза се окичи Мария Малинова /VI клас/.

При момчетата Андрей Ганчев /Vклас/ успя да пребори конкуренцията и спечели първото място напълно заслужено. Втори се класира Васко Бончев /VI клас/, а трето място – Емил Вълчев /VII клас/.

Специална награда при юноши младша възраст бе дадена на осмокласника Мариян Палев, който бе определен за най-техничен състезател на турнира и спечели симпатиите и на спортистите, и на съдиите на турнира.