Джудистите на Спортното представят Пазарджик на силен турнир във Франция

Спортистите отпътуваха вчера за Франция

Снимка: Спортно училище

Краси Костурков, Мария Малинова, Емил Вълчев и Звезделин Илиев са четиримата джудисти – ученици в Спортно училище град Пазарджик, които заминаха вчера за френския град Saint Сyprien. Там те ще представят Пазарджик и Спортното училище на изключително силния и много престижен международен турнир по джудо.

В продължение на седмица възпитаниците на Спортното училище ще имат невероятната възможност да се срещнат със състезатели от цяла Европа.  Битката ще е оспорвана, тъй като участие са заявили много отбори, в някои категории записаните състезатели достигат до 100, коментираха треньорите на пазарджишките джудисти. Ето защо и по време на пребиваването си във Франция тренировките няма да спират.

Краси, Мария, Емил и Звезделин са ученици в 6 и 7 клас на Спортното училище. На последното голямо състезание – държавното първенство по джудо през миналия месец, Звезделин Илиев се изкачи на най-високото стъпало на стълбичката и се окичи със златен медал, побеждавайки съперниците си в категория до 73кг.  Мария Малинова в категорията до 44кг спечели сребърен медал, а бронз и трето място взе Емил Вълчев в категория 55кг.

Мария Малинова и Емил Вълчев се представиха отлично и на Международния турнир „Олимпия 2005“, където се класираха трети в своите категории.

Тези техни успехи доказаха, че подготовката в Спортното училище е на изключително добро ниво и е гаранция за високи спортни постижения. Сега за състезанието във Франция те се готвиха усилено и очакванията са също за добро представяне, но самото участие вече е оценка за нивото на пазарджишкия спорт.

Да пожелаем успех на младите спортни надежди на Пазарджик!