Джудистите на „Кодокан“ се представиха отлично на турнири в Прилеп и Пловдив

Възпитаници на Спортното училище взеха участие на турнири в Северна Македония и Пловдив

Снимка: Мария Малинова

Две състезания и множество награди – такава е равносметката за почивните дни на СК“Кодокан“ и младите надежди в джудото, които се обучават в Спортно училище град Пазарджик.

Състезателите от по-големите възрастови групи мериха сили с джудисти от няколко държави. Международният турнир се състоя на 2 и 3 ноември в град Прилеп /Северна Македония/ и участие в него взеха отбори от България, Гърция, Албания, Румъния,Сърбия, Черна гора и домакините от Северна Македония. Пазарджишките състезатели завоюваха медали във всички възрастови групи и категории.

Резултатите:

Във възрастова група 2006/2007 година – два златни медала. Безапелационната Мария Малинова, която неведнъж е показала своята упоритост и способности и този път не се предаде. Тя завоюва златото в категория до 48кг. Не по-малко впечатляващо е постижението и на Стилян Гушков, който също победи всички свои съперници в категория до 50 кг и с гордост изслуша българския химн от най-високото стъпало на стълбицата.

Надя Джимова в категория до 44 кг стана втора, със сребърен медал се окичи и Васил Величков в категория до 38 кг.

При по-големите състезатели – 1999 – 2004 година, момчетата на „Кодокан“ също не отстъпиха на конкуренцията. С последователната си игра и все по-добрите състезателни качества осмокласниците от Спортното училище Мариян Палев  /кат.66кг/ и Ангел Славков /кат. 81 кг/ отново влязоха в призовата тройка. И двамата успяха да преодолеят много сериозната конкуренция и се завърнаха със сребърни медали от турнира.

В същото време в Пловдив се проведе турнир по джудо, от който състезателите на „Кодокан“ и Спортното училище се завърнаха с пълен комплект медали.

Ето и имената на призьорите:

Възрастова група 2010 – 2011:

Денислав Медаров в кат. 34 кг – първо място

Възрастова група 2008 – 2009:

Цветомир Вълков в кат. 46 кг – първо място

Никола Мраков в кат. 60кг- първо място

Денислав Медаров – 34 кг. – второ място

Александър Терзиев – 42 кг.- второ място

Стилиян Бабачев в кат. 38 кг.- трето място

Възрастова група 2006 – 2007:

Цветомир Вълков в кат. 46 кг- трето място

Никола Марков в кат. 60 кг. – трето място

Цветомир Тодоров – кат.+66 кг – трето място