Джудистите на Кодокан се върнаха с девет медала от Скопие

Конкуренцията беше впечатляваща, имаше силни състезатели от 10 държави и общо 37 отбора

Снимка: СК "Кодокан"

8 състезатели – 9 медала. С такава информация ни зарадваха младите момчета и момичета – състезатели на СК „Кодокан“ и възпитаници на Спортното училище в Пазарджик. При това участието им бе на едно от най-престижните и трудни състезания – Международният турнир по джудо в Скопие.

Конкуренцията беше впечатляваща, имаше силни състезатели от 10 държави и общо 37 отбора, коментираха след състезанието треньорите на „Кодокан“ Величко Серев и Виден Василев. Те допълниха, че са доволни от представянето на нашите деца, които въпреки оспорваните двубои са успели да запазят самообладание и да дадат максималното от себе си. Според треньорите участието в подобни турнири е от изключителна полза за младите състезатели, защото така те могат да преценят каква е тяхната подготовка в сравнение с джудистите от други страни, а и трупат опит в трудни състезания.

Ето и имената на джудистите, които защитиха името на своя клуб и Спортното училище:

Второ място и сребърни медали завоюваха Никола Марков, Надя Джимова, Емил Вълчев и Станислав Попов. Като тук специално трябва да отбележим постижението на Надя Джимова, която взе два сребърни медала, състезавайки се в своята възрастова група, но и в групата на по-големите състезатели.

С бронзови медали пък се завърнаха Яна Джимова, Мартин Трясков, Любомир Грозданов, Звезделин Илиев.

Следващите два турнира ще бъдат също много важни за спортистите, защото в тях ще се включат всички състезатели по джудо.

Те са в София през следващите почивни дни.