Деца от две детски градини зарадваха работещите във Второ детско отделение на МБАЛ-Пазарджик

Деца от група “ Детелина“ на детска градина “Слънчо“ приятно изненадаха работещите във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик. Освен, че направиха дарение за болните деца, те ги поздравиха и с песнички и стихчета. Момченцата и момиченцата участват в благотворителна инициатива, а със събраните средства от нея са закупени пъстри чаршафчета и одеалца, които бяха дарени на Неонатологично отделение и на Второ педиатрично отделение.

Директорката на ДГ“Слънчо“ Михаела Черешарова съобщи, че след разпродажбата на туршия, приготвена от децата, е събрана сумата от 505 лв., а с тези средства са закупени спални комплекти за двете отделения и одеалца. Идеята за благотворителната кауза „Дете с добро сърце“ идва от малчуганите от четвърта група“Детелина“.

Д-р Мария Митева благодари от името на Неонатология и Второ педиатрично отделение за дарените завивчици.

„Изключително благодарим за този мил жест и направеното дарение. Това показва, че доброто наистина съществува. Трябва да учим децата си на добро, защото те са нашето бъдеще и заедно с тях трябва да се справяме. Винаги с усмивка и добрина“, сподели д-р Митева. „

Тя разказа на малките гости на отделението, че при тях постъпват болни дечица на различна възраст, както и съвсем малки бебенца. Д-р Митева пожела на момиченцата и момченцата от детска градина „Слънчо“ да са здрави и да продължават със своите добри дела.