Десислава Танева и Йордан Младенов откриха в Пещера нова инвестиция за 1,46 млн. лева

Кметът на общината обеща подкрепа на малкия и среден бизнес

Момент от събитието

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева присъства на официалното откриване на нова сграда- волиера за подово отглеждане на кокошки, собственост на ЕТ „Ангелов“ в Пещера. Гости на събитието бяха Йордан Младенов- кмет на Община Пещера и Венцислав Върбанов-председател на Асоциацията на земеделските производители в България .

От Иван Ангелов – собственик на новото съоръжение стана ясно, че системата за отглеждане на кокошки е проектирана да работи с капацитет от 38 000 птици, построена на площ от 2 100 кв.м.  Проектант на съоръжението е арх. Стефан Гюрджеклиев а фирмата изпълнител е Артстрой Про ООД. Общата стойност на вложените средства е 1,46 млн. лева. Волиерата е построена за 7.5 месеца.

Пред гостите Йордан Младенов каза, че “ Общината всячески ще подпомага развитието малкия и среден бизнес“. Той подчерта, че от създаването си през 1992 година „ЕТ „Ангелов“ е символ на предприемчивост и трудолюбие. Фирмата притежава всички европейски стандарти за качество на продукцията и е единствена в страната за износ на пресни яйца в Швейцария.