Десислава Костадинова се включи в празника на ДГ „Изгрев“ в Пещера

Към днешна дата в учебното заведение се възпитават 120 деца

Снимка: Момент от тържеството

Народният представител  от ГЕРБ – Пазарджик Десислава Костадинова бе почетен гост  на концерта на възпитаниците от детска градина „Изгрев“  в Пещера.  На празника присъства и кметът на община Пещера Николай Зайчев.

Целодневната  детска градина отбеляза своя 70-годишен  юбилей и представи програма, с която зарадва родители, бивши и настоящи учители. Първата целодневна детска градина в град Пещера /1945 – 1948 г./ се открива в къщата на Зафир Зафиров на ул.“Ал. Стамболийски“. Приемат се 30 деца.

През 1948 г. по инициатива на кмета Тодор Кожухаров и на Женското дружество в града започва строежът на новата сграда на ул. „Д-р П. Цикалов“, в която и понастоящем се помещава детската градина. Сградата се открива официално на 18 септември 1949 г. в присъствието на помощник – министъра на социалната политика Рада Тодорова и подпредседателя на Български женски съюз Цветана Керанова. През 1972/73 г. започва строеж на пристройка към основаната сграда с цел увеличаване броя на групите. Към днешна дата в учебното заведение се възпитават 120 деца.