Десислава Костадинова бе гост на тържествената сесия на Общински съвет – Пещера

Пред общинските съветници и гостите в залата Десислава Костадинова каза: „ Всеки празник провокира у нас равносметка. А равносметката за развитието на нашия град е положителна. Град на трудолюбиви и добри хора, на родолюбци и пазители на българската духовност, може да върви само напред. Да се развива успешно и да бъде пример за единство и взаимопомощ“

Снимка: Среща при кмета Николай Зайчев

С химните на България и Европейския съюз започна тържествената сесия на Общинския съвет в Пещера. Поводът е 6 май – Ден на Пещера. Откри я с кратко слово председателят на Общинския съвет Петър Хамамджиев. Гости на форума бяха народният представител от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова и проф. Пламен Павлов – историк.

Две бяха точките от дневния ред, който гласуваха общинските съветници – Слово на кмета Николай Зайчев и поздравления по случай Деня на Пещера, както и гласуване на предложение да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на гр.Пещера” – посмъртно, Красимир Узунов.

Пред общинските съветници и гостите в залата Десислава Костадинова каза: „ Всеки празник провокира у нас равносметка. А равносметката за развитието на нашия град е положителна. Град на трудолюбиви и добри хора, на родолюбци и пазители на българската духовност, може да върви само напред. Да се развива успешно и да бъде пример за единство и взаимопомощ“.

От трибуната на местния парламент Николай Зайчев припомни за живота и делото на Красимир Узунов. Спомени за „Поручика“ разказа проф. Павлов. Зайчев и Хамамджиев връчиха на Тетяна Узунова плакет и почетен знак. Така предложението Красимир Узунов, български журналист и бизнесмен, директор и собственик на първата българска частна информационна агенция „Фокус“,  да стане почетен гражданин на града вече е факт. По-късно вечерта Костадинова посрещна заедно с кмета Николай Зайчев председателя на Народното събрание  Цвета Караянчева. Тя  прие строя на тържествената заря – проверка с участието на 68 бригада Специални сили с командир бригаден генерал Явор Матеев. Поздрав към жителите и гостите на града отправи Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.