Десислава Костадинова бе гост на Националния фолклорен събор „Св. Константин 2019”

Съборът в село Свети Константин се превърна в чудесна традиция със заслужено място в културния календар на община Пещера, коментира народният представител Десислава Костадинова.

Снимка: Момент от събора

Народният представител от ГЕРБ Десислава Костадинова бе гост на Четвъртия национален събор на народното творчество „Свети Константин“. Той се провежда  под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Курортното селище над Пещера посрещна повече от 140  изпълнители на български фолклор от цялата страна, които представиха пред многобройната публика  песни, танци и  традиционни обичаи  от всички фолклорни области на България. Техните изпълнения се оценяваха от професионално жури.

„Подобни прояви събират все повече почитатели на българския фолклор, припомнят ни къде са нашите корени и откъде трябва да черпим сила да вървим напред в бъдещето. Съборът в село Свети Константин се превърна в чудесна традиция със заслужено място в културния календар на община Пещера, коментира народният представител Десислава Костадинова.