Денят на българската община бе отбелязан тържествено в Пещера

Денят на българската община бе отбелязан днес в Пещера с Тържествена сесия на Общинския съвет. С изпълнение на Химна на Р.България и Европейския съюз стартира заседанието на местните общински съветници. Празника почетоха областния управител Трендафил Величков, бивши Кметове и Председатели на местния парламент, директори на Дирекции, началници на отдели, служители в общинската администрация, общественици и граждани.

Трендафил Величков каза, че не се е наложило дълго да избира коя покана от Община да предпочете. “ Без колебание избрах Пещера. Тук се работи. Обещаното се изпълнява. Присъствието ми тук означава, че имате подкрепата на държавата. Убеден съм, че общината ще стане още по-привлекателна и уютна за своите жители“.

В празничното си обръщение към присъстващите д-р Николай Пенев- председател на Общински съвет Пещера подчерта, че на 12 октомври почитаме всички радетели за местно самоуправление, които имат принос за развитието на българската община. Той поздрави настоящите общински съветници и служителите в местната администрация, като пожела здраве, всеотдайност и професионализъм.

Йордан Младенов -кмет на община Пещера увери, че Общината ще продължи всеотдайно да работи по проекти, които ще направят Пещера, Радилово, К. Димитриево и с. Св. Константин уютни и съвременни населени места. Той припомни формулата на успеха, която е „ежедневно да бъдат решавани въпросите свързани с изискванията от гражданите и бизнеса във времето и динамиката в която живеем.“

Поздрав и признание за свършеното изказа почетния гражданин на Пещера Георги Петърнейчев- кмет с три мандата. „Гордея се, че живея в община в която видимо се надграждат и подобряват инфраструктурата, обновяват се и се реконструират обекти, изграждат се нови места за отдих, спорт, отдава се значимо място на културата и образованието.“

За цялостен принос в областта на спорта, признание и Почетен диплом получи Никола Шинин- известен спортен деятел и треньор по бокс, оставил трайна диря в страната в тази дисциплина.