ДГ „Калина Малина“ проведе „Бяло училище“ за малки скиори на Юндола

Вълнуващ за децата петдневен планински зимен лагер

Снимка: ДГ "Калина Малина"

Като част от грижата за здравето на децата, ДГ „Калина Малина“ в Пазарджик организира петдневен зимен планински лагер „Бяло училище“. Той беше проведен в местността „Юндола“ в началото на месеца,  с деца от подготвителните групи в детската градина. Това е вторият зимен лагер, организиран от ръководството на ДГ „Калина Малина“.

„Здравето е най-ценното богатство! Целта е зимните и летните лагери да се превърнат в традиция, като допълнение в обучението и възпитанието на децата – за здравословен начин на живот, формиране на хигиенни навици, самостоятелност и отговорност.“ – коментират от ръководството на детската градина.

Децата бяха настанени в Студентската база  на Лесотехническия университет – в топли и приветливи стаи, със самостоятелен санитарен възел. Имаха възможност да ползват зали за игри и обучение, ресторанта на базата – с меню, съобразено с възрастта на децата и изискванията на МЗ.

Здравословното хранене и здравословният начин на живот са приоритет в работата на педагогическия екип в ДГ „Калина Малина“. Оптималното редуване на физическо натоварване и почивка, здравословните храни и напитки по време на целия престой на децата на пистата и в базата, спомогнаха за укрепването на тяхното здраве, в условия на чист планински въздух, без телевизия, интернет и електронни игри.

Всяка сутрин децата бяха превозвани до писта „Старина“, където ги очакваха любезните домакини и ски-учителите. Малките скиори  имаха възможност да ползват ски-гардероба, съоръженията на писта „Старина“ и чайната – за хранене и отдих. Децата бяха разделени на групи – начинаещи и напреднали. За всяка група бяха предвидени ски-учители. Ежедневните посетители и скиори на пистата се учудваха на лекотата, с която 5-6-годишните деца усвояват ски-техниките и все по-добрите резултати, които показваха.

Емоциите от вълнуващата „бяла приказка“ бяха допълнени с много снежни игри, състезания с шейни, снимки с пони и дискотека. Лагерът завърши с широки усмивки, заслужени медали и грамоти за малките скиори, и обещание да се върнат отново на пистата през следващата година.

Ръководството на детската градина отправя своите сърдечни благодарности към домакините, ски-учителите и всички партньори  за проявената грижа, търпението, вниманието и отношението към децата.