Двама телефонни измамници са задържани в Пазарджик

Задържани са мъж от Банкя и жена от София

Снимка: Архив

Двама са задържани при опит да измамят възрастна жена от Пазарджик. Както вече бе съобщено от пресцентъра на пазарджишката полиция в петък и събота служителите на РУ-Пазарджик са регистрирали множество опити за телефонни измами на възрастни хора от областния град. С цел предотвратяване на тези престъпни посегателства екипи на сектор „Криминална полиция“ предприели активни действия.

Така в събота криминалистите разбрали, че измамниците са звънели на стационарния телефон на 89-годишна жена. Те въвели в заблуждение жертвата си, че дъщеря и е задържана в полицията. За да бъде освободена обаче била необходима парична сума. Пенсионерката успяла да събере всичките си спестявания в размер на около 2600 лева. За радост обаче полицаите вече били устроили капана, в който попаднали Т.К.- 29г. от Банкя и 28-годишната Л.Г. от София.

Двамата през цялото време заблуждавали възрастната жена и отишли пред дома и, за да вземат парите. Те са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик. По случая се води полицейско производство. Изяснява се съпричастността им към други подобни престъпления на територията на областта или в страната.