Двама с положителни проби, една жена с COVID-19 е починала

От изследваните през изминалото денонощие 1347 проби 22 са с положителен резултат

Архив

РЗИ -Пазарджик информира за потвърдени две положителни проби за COVID-19 за дата 2 юни. Новорегистрираните са мъже на 57 и 60 години. Единият е временно пребиваващ в с. Дебращица, а другият е от с. Ковачево. Двамата са хоспитализирани в УМБАЛ „Св. Георги“ в град Пловдив.

Издирват се контактните лица за поставяне под карантина.

1206 са вече излекуваните от COVID-19 лица в страната.

От изследваните през изминалото денонощие 1347 проби 22 са с положителен резултат. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общият брой на лабораторно потвърдените случаи на коронавирусна инфекция у нас е 2560. 1206 са излекуваните лица.

Случаите, регистрирани през последните 24 часа /общо 22/, са разпределени по области, както следва: Видин – 1; Пазарджик – 1; Перник – 1; Сливен – 9; София – 6; Ямбол – 4.

С потвърдена коронавирусна инфекция под лекарско наблюдение в болнични условия се намират 132-ма пациенти. От тях 9 са настанени в интензивни отделения и клиники.

При лицата-медицински персонал са регистрирани 9 нови случая, единият от които е установен в София, а останалите 8 са в Сливен.

Починалите лица, при които е констатиран новият коронавирус, са 146. В столичната болница „Света Анна“ е починал лекар на 77 г., който е бил приведен в лечебното заведение от Видин. Мъжът е страдал от исхемична болест на сърцето, диабет и артериална хипертония. В Пловдив е починала 67-годишна жена от Пазарджик, която е имала ХОББ и исхемична болест на сърцето.