Двама са арестувани след екшън в Пазарджик

Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се дознание

Снимка: Архив

Служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при  областната дирекция задържаха млада жена за разпространение на наркотици. Задържан е и неин приятел направил опит да избяга и осуети полицейската проверка, като блъснал служебен автомобил.

Акцията е проведена в края на миналата седмица. На една от улиците на областния град екипите засекли лек автомобил „Хюндай“, в който пътували 25-годишната В.Г. от Септември и водачът Г.Г.- 28г. от село Виноградец. При опит да бъде спрян шофьорът не се подчинил и се опитал да избяга, като умишлено блъснал служебен автомобил.

За радост при инцидента няма пострадали полицейски служители. Незабавно последвало задържане на двамата, както и щателна проверка на колата. На пода е открито полиетиленово топче с малко над 13 грама суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала положително на марихуана. В дамската чанта са намерени още електронна везна и топче с неголямо количество марихуана.

Малко по-късно при направеното претърсване в жилището на В.Г. са открити още две електронни везни и близо 30 грама от същия вид дрога. Дилърката и нейния спътник са задържани в ареста на РУ-Пазарджик.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик, води се дознание.