Двама малоконарци са задържани за крупна кражба на накити и пари

Служители от сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик установиха и задържаха двама апаши извършили кражба на солидно количество накити и пари от жилище

Архив

През нощта на 3 срещу 4 февруари неизвестни разбили стъклото от входната врата на къща, собственост на 21-годишния А.А. от пазарджишкото село Мало Конаре. Младият мъж установил липсата на 1350 грама златни накити, сумата от близо 10 000 лева и марков телевизор.

На мястото незабавно пристигнала дежурна група при полицейското управление в областния град. Извършен е щателен оглед, иззети са веществени доказателства. В резултат на бързите и професионални действия на пазарджишките криминалисти не след дълго била изяснена самоличността на апашите.

Оказало се, че това са старите познайници на органите на реда В.П.- 27г. и В.Г.- 20г., и двамата жители на село Мало Конаре. Те набелязали къщата защото знаели, че собствениците от доста време работят в чужбина.

Случаят незабавно е докладван на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. „Дуото” е задържано първоначално за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пазарджик.

Със свое постановление прокуратурата е удължила срока на задържане със 72 часа. Работата по случая продължава, води се полицейско производство.