Да помогнем за лечението на Йоана

Публикуваме молбата на майката:
“Здравейте, казвам се Радослава и съм майка на три деца. Трудно ми е да намеря думи, с които да започна, защото все още съм в шок от преживяното. Преди месец и половина най-малката ми дъщеря Йоана изпита силна болка в корема и започна най-страшният кошмар в нашия живот. Сега, докато пиша усещам как пулсът ми се покачва, а очите ми вече са пълни със сълзи.”Това са думи на майка, която се сблъсква с тежка диагноза, поставена на най-малката и дъщеря. След спешна помощ и приемане в Пирогов за 10 дневен престой, се установява, че второкласничката Йоана има рядко вродено заболяване – хидронефроза 3-та степен.

Турските лекари откриват вроден дефект на бъбрека, който е причина за стеснения на уретера и появилата се 3-та степен хидронефроза. За съжаление в България, това не е диагностицирано и ако не заминават по спешност  в Турция, може би вече бъбрекът щеше да е загубен.

„Все още сме в Турция, операцията мина успешно, но ни предстои контролен преглед след 2 седмици, тъй като в следствие на увреждането на бъбрека Йоанка вдига кръвно и докторите искат да проследят как ѝ влияе изписаната терапия. Благодарение на спестените ни пари, както и на приятели и един изтеглен заем, успяхме да заплатим първоначалната сума от 45 000 лв. Предстоят ни поне още две идвания до Турция /в най-добрия случай/, за които нямаме представа колко точно пари ще са ни необходими. След две седмици отново трябва да пътуваме до турската болница, но в сметките ни вече няма средства и заради това се обръщаме към всички приятели, познати и непознати с молба да ни подкрепят в този труден момент за нашето семейство!

Йоанка е истински герой! Тя влезна в операционната с усмивка, а когато излезна ни посрещна с думите ” Казах ли ви, че ще се справя”. Благодаря на всеки един, който ще застане до нас!, казва майката!

Сметката, по която се набират средства за лечението на момичето е в

Банка ДСК – ЕАД

IBAN: BG21 STSA 9300 0011 5729 76

BIC: STSABGSF

Титуляр: Радослава Илиева Печалова