Дарените пластмасови капачки дават резултати

Средствата, с които са закупени уредите, са в размер на 1000лв.

Момент от събитието

Доброволци от  „Съвета за младежка политика“  дариха на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик  пет кислородни палатки.

Средствата, с които са закупени уредите, са в размер на 1000лв. Те са  събрани в рамките на кампанията „Пазарджик обича“, която се реализира през изминалата 2019г.  Това е голяма кауза, зад  която застанаха много хора и днес правим първото дарение на МБАЛ-Пазарджик. Близо  2 хиляди лева са събраните в металното сърце    пластмасови капачки, както и от предадените в пунктовете за рециклиране  пластмасови шишета,  хартия и алуминиеви кенчета. Благодаря на всички доброволци и хората, които се включиха в кампанията, заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, след като връчи дарението на началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова.

„Изключително благодарни сме за дарените кислородни палатки, защото голяма част от тези, с които разполагаме са амортизирани.Много благодаря на всички дарители, които са събирали капачки, за да помогнат на бебенцата, които са при нас. Имаме нужда от кувьози и апаратура, защото се увеличават болните и недоносени деца, а разходите за едно недоносено дете на ден са над 1000 лв., отбеляза д-р Пиронова.

В момента в интензивния сектор на отделението се  отглежда изключително малко бебе, което е родено на 20 декември. Малкият Игнат е роден с тегло от едва 650 грама. Вече тежи 750 грама и състоянието му е стабилно, но има нужда от  постоянни грижи. Той също се нуждае от кислородна палатка, обясни д-р Пиронова.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов  връчи на  Александър Иванов благодарствено писмо за направеното дарение и от името на ръководството на лечебното заведение изказа  благодарност  за благородната  кауза  на младежите от Съвета за младежка политика, свързана с недоносените бебета.

Показахте, че имате големи и добри сърца. Благодарим ви за добрия пример, който давате. Пожелавам ви да сте здрави и нека да продължим сътрудничеството с вас, за да сме в помощ на най-малките, каза още  д-р Темнилов.  Той допълни, че болницата също се включва в кампанията  „Пазарджик обича“ и  дари пластмасови капачки за нея.  От отделенията на болницата вече е събран голям брой капачки, които ще бъдат предоставени на пункта за рециклиране.