Дамите от „Човеколюбие“ спечелиха шахматния турнир от „Спортна есен 2019“

Надежда Кузерманова е първа в индивидуалното класиране.

Снимка: Шахматистите на "Човеколюбие"

Дамите от Шахматен клуб „Човеколюбие”за пореден път завоюваха първото място на 24-ти Общински работнически шахтурнир „Спортна есен 2019”. Събитието се проведе в периода от 5 до 8 ноември 2019 г. в залата на Общински шахматен клуб – Пазарджик.

Надежда Кузерманова /първа дъска/ и Анна Тилова /втора дъска/ преодоляха съпротивите на съперниците от „Затвора” и „В и К”  и приключиха с победните 3.5 общ брой точки.

За жените Надежда Кузерманова е първа в индивидуалното класиране.  Тази победа я нарежда като най-добра шахматистка сред 10-те най-добри спортисти в работническия спорт на Община Пазарджик за 2019 г. Тя е ръководител на Шахматен клуб „Човеколюбие”, където участниците усвояват шахматни умения и знания. Наученото в клуба те пренасят в живота и се учат да постигат успехи и извън шахматната дъска.

По покана на Общински работнически спортен клуб членовете на Шахматен клуб „Човеколюбие” тренираха усилено и с ентусиазъм за участие в спортната проява. Представителите на мъжкия отбор също показаха спортсменска игра и борбен дух.

За членовете на клуба участието в турнира е възможност да проявят добрите шахматни умения и да докажат способностите си сред представителите на работническия спорт в града.