Г. Георгиев: Няма успех без много работа и лишения

Присъстващите на срещата в Регионална библиотека проявиха интерес към олимпийския медалист и задаваха любопитни въпроси.

Момент от срещата

Ако искаш да успееш, трябва да работиш изключително много, да се стараеш, да влагаш усилия, но и да се лишиш от много неща. Така е и в спорта, и в истинския живот, когато ти се налага да работиш в екип, да се изграждаш като характер и да се съобразяваш с останалите.

С тези думи започна срещата си в Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев“ олимпийският бронзов медалист от Игрите през 2004 г. в Атина Георги Георгиев. Директорът на Спортното училище в Пазарджик и общински съветник прие поканата на Читалня „Хуманитарни науки“ да гостува в библиотеката и срещата му с ученици от града. Срещата , с водещ Марин Иванов, се превърна в оживен и интересен разговор за постиженията му в спорта и в живота.

Георгиев разказа кои са причините за неговите успехи в джудото и самбото и благодари на треньорите Иван Филипов, Величко Серев, Симеон Ценев и Илиан Недков, които са го напътствали в спортното му развитие.

Сам поел по пътя на треньорската професия, днес Георги Георгиев учи младите състезатели в духа на джудото и феърплея. 43-годишният джудист подчерта, че община Пазарджик изключително много помага на спортните клубове. Осигуряват се средства за за финансирането на зали и прояви. Но особено значение спортът придобива след като в Пазарджик отново бе открито Спортното училище. От неговото създаване преди 3 години Георги Георгиев е негов директор и впечатленията му са, че пазарджишките деца имат интерес към спорта и се отдават на тренировъчните занимания с хъс. В училището вече учат близо 300 ученици и тренират в 15 вида спорт.

Заслуга на община Пазарджик е и обявяването на града ни за европейски град на спорта за 2020 година. По този повод са предвидени в Пазарджик да бъдат организирани над 150 спортни мероприятия, а целта е отново да се ангажира вниманието на подрастващите към спортните игри.

Присъстващите на срещата в Регионална библиотека проявиха интерес към олимпийския медалист и задаваха любопитни въпроси. Интерес предизвика и 10-минутният документален филм, посветен на успехите в джудото и самбото, постигнати от състезателите на ЦСКА.