Гъста мъгла над областта! Видимостта е намалена, шофирайте внимателно

Шофирайте внимателно!

Снимка: Архив

Гъста мъгла има на територията на почти цялата област, която ограничава значително видимостта на водачите. На някои места, които са в близост до речни корита видимостта е намалена до 15-20 метра.

В тази връзка от сектор „Пътна полиция“ апелират към водачите да шофират с повишено внимание, с много ниска скорост и възможност за реакция при необходимост, при спазване на необходимата дистанция и с технически изправни автомобили. В градовете да се шофира с много ниска скорост която да позволи бързо спиране на автомобила при внезапно изскачане на пешеходци.

По пътищата в региона са изведени допълнително екипи на пътна и охранителна полиция, които да следят за състоянието на пътната мрежа и да съдействат на участниците в движението. Има постоянен контакт с Областно пътно управление и общинските администрации, както и с фирмите ангажирани с почистването на пътищата.

В участъка от АМ „Тракия“ обслужван от ОДМВР-Пазарджик също има места с гъста мъгла, за това водачите да се движат с по-ниска от максимално допустимата скорост.

От полицията припомнят, че пътят Пазарджик-Пловдив в участъка до село Мало Конаре е в ремонт и движението се осъществява само в едната пътна лента. При забелязани нередности, пътни инциденти или затруднения в трафика гражданите да подават сигнали на телефона за спешни повиквания – 112.