Грипната епидемия в област Пазарджик се удължава до 31 януари, но учениците тръгват на училище

Снимка: Нова телевизия

Област Пазарджик удължава грипната епидемия до 31 януари, а учебният процес се възстановява от 25 януари. Областният оперативен щаб за борба с грип и ОРЗ взе решение да не се отменят все още временните противоепидемични мерки на територията на област Пазарджик.

Със заповед на директора на РЗИ-Пазарджик д-р Димитър Савов се възстановява учебния процес в училищата на територията на област Пазарджик считано от 25 януари, както и всички групови извънкласни занимания и дейности по интереси, занимални, екскурзии, спортни празници.

Остават непроменени и са действащи въведените ограничения за преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца. Преустановени са профилактичните прегледи и задължителните имунизации. Забранени са свижданията в болниците и посещенията в тях на външни лица. Забраняват се също свижданията в социалните заведения за деца и възрастни.

Изключение е предвидено само за служители от контролните институции. Провежда се стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца се връщат по домовете. Не се допускат до работа заболели лица от персонала на детските заведения.