Григор спечели първата си среща в Бризбейн – 6:3, 6:4

Българинът започна турнира в Бризбейн с победа

Снимка: Архив

С победа за Григор Димитров започна новият му сезон. Нашето момче победи Йошихито Нишиока с 2:0 сета на турнира в Бризбейн.

Мачът започна трудно за Григор, който трябваше да отрази цели три възможности за пробив на Нишиока, но успя да се справи. Във втория гейм съперникът успя да спечели подаването си на нула, с което затвърди убеждението, че мачът ще бъде труден. В третия гейм, Григор отново трябваше да се бори, за да спечели подаването си, защото Нишиока отново имаше две възможности за пробив.

В четвъртия гейм, българинът осъществи пробив, още при първата възможност. В следващия гейм, нашето момче затвърди пробива с гейм на нула, а в деветия гейм, Григор приключи първия сет с подаване, което спечели на нула.

Във втория сет двамата взимаха подаванията си до 2:2, когато Григор реализира пробив, взимайки гейма на 15. Българинът направи втори пробив при 5:2 и трябваше да сервира за крайната победа. Тук обаче Григор допусна слабост и загуби подаването си, но в крайна сметка взе мача след 6:4 във втория гейм.