Голямата Емилия Радева за духа, свободата и борбата с депресията

Тя е на 86 години и живее сама

Снимка: bTV

Артистично, достолепно и неповторимо ще е тази неделя в „Търси се“ от 11:00  ч. по  bTV. Главната роля е поверена на една голяма играеща  актриса и жена.

Човек трябва да поддържа и професионалния дух, и човешкия дух, и общуването. Много е страшно да потънеш в самота, винаги трябва да намираш изход.

Тя е на 86 години, живее сама, все още играе на сцена, има верни приятелки, с които още празнуват живота…
Макар, че никак не й бил лек. Въпреки, че е една от най-обичаните актриси, в личен план тя води достойно своите битки. Дълго чака да се появи дъщеря й Катерина, трудно я ражда…а днес крепят близост през разстояние.
Преди повече от 15 години губи съпруга си, актьорът Любомир Димитров…но някак успява да превърне самотата в свой приятел.
За трудностите, депресията, която я спохожда, силата, която осъзнава, че има….успеха и мъдростта… ще си говорим по женски с една изключителна дама – Емилия Радева в „Търси се…“ Още един от големите учебници по живот!

Гинка Станчева, която е приятелка от младежките години и кума на Емилия, разказва , че в деня, в който е трябвало да ги оженят, мъжът на Емилия закъснял за сватбата.

Тъй като дъщерите им живеят навън, двете са още по-близки сега.

Георги Тошев,  редактор на книгата й „Ние, артистите“, описва Емилия Радева като учебник по човечност и достойнство.  Тя остарява достойно и въпреки много трудности в живота си. Тя е катедрала , която стои много плътно в културното пространство на България.

Дъщеря й Катерина разказва, че заминала за Париж, защото е смятала,че няма как да се развие и да се докаже тук, под сянката на майка си.

Мисля, че самотата тежи на всички, но за нея тя е приятел, казва Катерина.

Две години след смъртта на баща й, Емилия изпаднала в тежка депресия и тотален срив. Помага й курс при психолог, който  й дава съвет да пише, и така издава първата си книга.

Внукът й Лео, който е роден в Париж, е специалната изненада за Емилия Радева в студиото.  Той дори не говори български, тъй като никога не е живял у нас, но сега е решил да живее в родината на майка си, учи и работи в София. Той е сред най-близките хора на баба си, грижи се за нея и й помага.